søndag den 15. marts 2015

Improvisationens kunst

I går holdt jeg et oplæg for personalet ved en specialskole i Silkeborg. Den sidste tid har været lidt stram, fordi jeg prøvede at forberede mig på oplægget samtidig med, at jeg skulle passe mit skolearbejde, men det lykkedes mig da at stable noget på benene, noget om stres, skole og selvdestruktion. Jeg må indrømme, at det ikke helt levede op til de standarder jeg havde sat for mig selv, men hva' skidt. Fordelen ved at være en af den slags der holder foredrag om mit eget 'hårde' liv, er, at folk er så taknemmelige.

Da jeg kom derud, viste det sig dog, at der ikke var adgang til en projektor. Hmm, nå ja, min power point var alligevel ikke synderligt imponerende, og jeg havde jo mine håndskrevne notater, men alligevel... Nå der var ikke andet for end at stille mig op og tale. Jeg fik hurtigt talt mig varm, men noterne var ikke til meget hjælp, så jeg måtte bare prøve at føle mig lidt frem, først lidt i en retning, så i en anden. Som teenager spillede jeg teater og improvisationsteater, hvilket føltes som en stor fordel. Jeg var nok ikke ligefrem den bedste elev dengang, og jeg var både lettere doven og uden det helt store talent, men jeg havde det sjovt, så det skræmmer mig ikke sådan specielt det der med at stå på en scene, heller ikke selvom jeg måtte gøre det uden manuskript.

En fordel var også, at jeg havde talt indholdet af mit oplæg igennem 117 gange med min psykolog og mine pædagoger, men det blev fremført uden den helt store sans for struktur og gennemtænkte formuleringer, men folk virkede ganske udmærkede tilfredse, og det er vel det der primært tæller, det er jo dem der betaler for det.

5 kommentarer:

Smileyen sagde ...

Super godt klaret :)

Smileyen sagde ...

Hvor holdt du foredraget? Var det på Dybkær Specialskole?

Linda sagde ...

Mange tak :)

Nej, det var på Nørskovlund

Smileyen sagde ...

Det var så lidt :) og tak for svar :)

Læser du stadig med på min blog? Jeg har gjort den lukket så det kun er for bestemte, men har vist inviteret/godkendt dig til at kunne læse den. Hvis ikke det virker må du lige sige det, så skal jeg nok prøve igen. Altså hvis du er interesseret i at læse med på min blog :)

Linda sagde ...

Jeg følger stadig med :)
Men jeg kan hverken skrive kommentarer eller beskeder