søndag den 16. juli 2017

Problemer med sofalevering


Jeg vil gerne skrive om en af de ting i hverdagen som kan være enormt forvirrende, og denne gang tror jeg ikke at det har noget med autisme at gøre. Jeg tror at denne sag er noget der vil kunne forvirre og frustrere alle mennesker.

Jeg har været meget i tvivl om, om jeg skulle dele denne historie mens sagen endnu kører, but here we go.

Min kæreste og jeg har længe ledt efter en sofa, men det var svært, for vi havde begge to meget specifikke krav. Til sidst lykkedes det dog at finde en vi begge kunne lide I ILVA. Vi havde hørt dårligt om ILVA og især om deres evne til at levere varen, men vi tænkte, at måske var vi heldige, og desuden var det virkelig en rigtig lækker sofa. Vi købte den, men udtrykte tydeligt vores bekymring for de rygter vi havde hørt.

Efter købet måtte vi vente ca 1½ måned på at få den leveret. Det er ikke noget de bare har, varen skal bestilles, produceres og sendes til Danmark. Dagen for levering kom, men ups. Vi havde købt en hjørnesofa, men den sofa de kom med var spejlvendt i forhold til hvad vi havde bestilt (de to sider er ikke end, derfor kunne man ikke bare vende den 90∘).Sofaen blev sendt tilbage og vi fik udbetalt en leveringsgaranti på 10%.

Vi måtte så vendte 1½ måned på at vores sofa blev bestil, produceret og sendt til Danmark, men da den kom var sagen ikke bare, at den igen var forkert, men at den igen var forkert på præcis samme måned som sidst... Det er så her vi står nu.

Alt dette er selvfølgelig meget frustrerende, men når man begynder at tænke over det, bliver det samtidig enormt forvirrende. Man har lyst til at skælde ud på nogen, men fragtfolkene er blevet hyret af lageret, og lageret er blevet hyret af ILVA, og ingen af dem har reelt noget med hinanden at gøre, og spørgsmålet om hvem der bærer skylden bliver pludselig et meget abstrakt spørgsmål.

Fragtfolkene kunne fortælle, at når nu en sofa sendes tilbage, bliver den ikke solgt som brugt eller noget andet fornuftigt, den bliver bare smidt ud. Alligevel ville leveringsfolkene blive pålagt en ret betydelig bøde, hvis de tilbageleverede den nu udpakkede sofa, og den var blevet beskidt på tilbagevejen. Altså de skulle betale for at der var kommet lidt snavs på en kasseret vare der alligevel bare ville blive smidt ud. Det er ikke fordi det undrer mig enormt meget, at det er sådan. Jeg ved jo godt at pengene styrer sagerne. Denne tanke er dog også forvirrende, for hvis pengene virkelig var så vigtige, ville det så ikke have været meget nemmere bare at levere den rigtige vare til at starte med?

Jeg lånte flyttefolkene en rulle gaffatape så de kunne pakke sofaen ind igen, og sagde, at de bare skulle tage så meget de skulle bruge.

Ingen kommentarer: