torsdag den 7. august 2014

Dårlig lyd

I går skulle der klippes hæk i mit boligområde, hvor alle hækkene blev klippet. Vrrrrr lød det, Vrrrrr. Det var varmt, og jeg ville gerne have vinduerne åbne, men hækkeklipperens Vrrrrr gjorde det umuligt at tænke. Jeg lukkede vinduerne men lyden blev ved. sandt nok var det et meget lavere vrrrrr, men stadig et vrrrrr der kunne få det til at gå gennem marv og ben. Vrrrrr fra morgen til aften.

Jeg prøvede at sætte lidt musik på, men da havde jeg allerede lyttet så længe til dette vrrrrr, at enhver lyd føltes pinagtig på mig. Jeg sad og vred mig i stolen. Jeg kunne føle lyden i kroppen som et par strømpe bukser der er blevet snoet en halv omgang. Jeg havde lyst til at klemme hårdt om min krop og klemme al lyden ud på samme måde som man vrider en karklud, men jeg har ikke nogen kugledyne.

Jeg gik ind i soveværelset og hentede mine ørepropper, og selvom de godt nok lukkede lyden ude, så gav de også undertryk i øret, hvilket var ret ubehageligt.

Jeg sad ved computeren for at skrive mit oplæg til konferencen, og egentlig gik det udmærket, jeg fik skrevet en del, men min hjerne kogte over i en blanding af at tænke og dårlig lyd og undertryk. Jeg havde lyst til at smide alting fra mig, tage sko på og forsvinde væk herfra og væk fra det evindelige vrrrrr, men lyden havde tappet mig for kræfter, og jeg følte mig fanget i min lejlighed, fanget i min egen krop.

Til sidst holdt lyden endelig op, og selvom jeg var glad, så turde jeg ikke helt tro på det, for helt væk var den ikke, den var bare rykket længere væk, om bag et af de andre huse, hvor jeg ikke længere kunne så på den hækkeklippende knægt og hvor det inaverende vrrrrr nu var reduceret til et sølle rrrrr som om end til stede var til at holde ud.

3 kommentarer:

LMK sagde ...

Øv altså. Jeg håber, alle hække er klippet godt og grundigt færdig nu, og at det bliver nemmere næste gang, du skal arbejde med oplægget. Det ville nærmest være en god ting at nævne i oplægget - at det var en udfordring at få skrevet på grund af støj. Verden kan føles voldsom med så skarpe sanser, og ikke bare fordi, at en hækkeklipper er det.

Jeg tænkte på, om din lydfølsomhed varierer? Altså, om der er nogle dage eller timer, hvor det ikke føles så forstyrrende som andre?

Krokodullen sagde ...

Øv, hvor irriterende! Huset over for mig er blevet restaureret i de sidste mange måneder, og det er SÅ stressende, når de har gang i en af de dersens maskiner. Jeg kan heller ikke rumme noget som helst, sådan en dag. Og jeg bliver i så dårligt humør.

Linda sagde ...

Mange tak for jeres kommentarer piger

LMK: Mange faktorer spiller ind når det gælder lydfølsomhed, kost, søvn, stres og endda menstruationscyklus