fredag den 28. marts 2014

At arbejde med de studerende

Allerede tilbage i 07-09, hvor jeg havde 12 indlæggelser på psykiatrisk hospital på to år, kunne jeg godt lide at arbejde med de studerende. Det har især været studerende inden for medicin, sosu, sygepleje, pædagogik og psykologi jeg har haft med at gøre. Det særlige ved studerende er nemlig deres ivrighed, for måske er der mange ting de ikke ved og forstår, men det er okay ikke at vide og forstå, så længe man er villig til at lære, og det er de.

Der er noget grueligt galt med psykiatrien sådan som den fungerer i dag.
- Er man køn er det lettere at få hjælp end hvis man var grim.
- Patienter med borderline bliver i høj grad betragtet som små hystader.
- På MVA (hvor man kommer hen hvis man har taget en overdosis) er de blevet instrueret i ikke at snakke med 'Panodilpigerne' overhovedet, for de skal jo ikke have en god oplevelse.
- Aspergere har svært ved at få godkendt psykologhjælp, for det menes ikke at vi har de kognitive evner til at reflektere over eget selv.
- Spiseforstyrrede bliver i høj grad straffet i stedet for at modtage omsorg.
Og sådan kan listen blive ved og ved.  Når jeg siger der er noget galt i psykiatrien, så mener jeg psykiatrien som system og ikke de individer der arbejder i den, for de fleste gør et godt jo, men der sidder altså folk rundt omkring der ikke skulle have lov til at arbejde med mennesker. På en af afdelingerne sad der et af disse mennesker, en sygeplejerske, og det var lige nettop hende hvis job det var at oplære alle de studerende og det var skræmmende. Derfor, hvis jeg gerne ville have at de studerende lærte noget ordentligt, så måtte jeg selv tage fat, og det gjorde jeg så.

Jeg står ikke med nogen stor universel viden, jeg ved ikke hvad der står i bøgerne, jeg har ikke de rigtige svar men jeg har gjort mig nogle erfaringer og jeg er god til at formidle dem. I dag ryger jeg ikke længere ud og ind af psykiatrisk hospital, så jeg har ikke længere den direkte kontakt med de studerende, men med jævne mellemrum er der studerende der søger folk at interviewe i forbindelse med at de skriver opgave, og det er ganske fornøjeligt at have dem på besøg

1 kommentar:

Wholesale gold chains sagde ...

It's also a stylish way to lose fat and skin flora on my thighs, but can end up being another disappointment. By mixing them, you also gain a price benefit. wholesale Jewelry