onsdag den 20. februar 2013

Om nogle småting

Her er lidt af de småting der er i mit liv for tiden, men som ikke er fyldige nok til at få deres egne indlæg.

- Hvis en elver og en ork får et barn sammen, kan man så sige at det er er demiork (demiurg)?

Heb. talord 1-10
- Jeg sad i går og skrev nogle små fine kort for at prøve at lære at tælle til 10 på hebraisk (husk at det læses fra højre mod venstre, oppefra og ned). Jeg er faktisk rigtig dårlig til det, altså ikke til at skrive kortene, men til at lære ordene. Det er ikke engang noget vi skal kunne, jeg gør det sådan set mest for sjov. Pointen er, at jeg gerne vil KUNNE sproget, og ikke bare godt nok til at kunne oversætte et tekststykke. Jeg er enten stædig, perfektionistisk eller bare en nørd, eller noget midt imellem.

- Er det ikke lidt ironisk at det er humanistiske fag der har til huse i Nobel Parken på Aarhus Universitet?

- På mit bosted har vi en vikar, som har boet de sidste 20 år i Grækenland, og hun kan derfor (selvfølgelig) tale græsk. Jeg bestod lige akkurat, og med nød og næppe i andet forsøg min (koiné) græsk eksamen i februar 2007, men selvom jeg ikke var særlig god til det, så har jeg da trods alt haft det. Koiné græsk er lidt et mellemstadie mellem oldgræsk og moderne græsk, så jeg var lidt nysgerrig for hvor meget af det vikaren kunne, så jeg viste hende min Novum Testamentum Graece. Så sad vi lidt hvor hun læste højt og oversatte, og jeg sad rullet sammen i sofaen og lyttede. Jeg har glemt næsten alt. Jeg kunne sige, dette er en konjunktion der betyder og, det der er en proposition, det der er en bestemt artikel og det der er en eller anden form for pronomen. En ting jeg dog lagde mærke til var, hvor forskellig vores udtale var, og det var ikke kun fordi jeg var ude af træning, hendes udtale var blød og rullende, og min var hård og punktlig. Det var nu alligevel meget hyggeligt.

- Hvorfor lyder man altid som en komplet spade (eller synes at man gør) når man taler eller skriver til en underviser?

- Jeg har travlt og er lidt stresset for tiden, så jeg har ikke så meget overskud til at træne. Jeg kommer af sted på de af sted på de aftalte dage, men jeg får hverken trænet lige så længe, eller lige så energisk, som jeg gjorde før. Det er lidt surt, for stres og manglende motion gør, at jeg ikke har så meget overskud til at klare andre situationer i min hverdag. Især weekenderne er blevet værre, hvor jeg er blevet mere inaktiv og rastløs, tangerende til angst. Når jeg ikke får trænet, så burde jeg i det mindste få gået nogle ture, men det får jeg heller ikke gjort. Mest hælder jeg til at acceptere, at det bare er sådan, min situation er lige nu, og prøve at acceptere, at jeg altså ikke er en eller anden form for superkvinde, hvilket dog ikke forhindre det hele i at være ret surt.

- Pædagogerne her på stedet VED hvor svært jeg har det med ændringer, og hvordan jeg kan finde på at reagere med selvskade, og normalt er de så nervøse for det, at de sender mig sms'er med ændringer helt ned til størrelsesorden med nye potteplanter, hvilket godt kan være lidt i overkanten, men også i orden, eftersom jeg ikke helt kan fortælle dem hvilke ændringer jeg kan og ikke kan håndtere. En type ændringer der dog altid går mig på er ændringer der har at gøre med hvordan stedet her fungerer. Sådan en ændring er der foretaget nu, og måden jeg fik det at vide var under aftensmaden hvor pædagogen sagde at der forresten ville komme være vågen i stedet for sovende nattevagter fra på mandag. Det er en god ændring, men jeg kunne ikke lade være med at reagere. Jeg skar mig ikke, men det var kun fordi jeg tvang mig selv til ikke at gå ned i min lejlighed.

4 kommentarer:

Sojourner sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Linda sagde ...

Jeg ved godt hvad en demiurg er, ellers ville joken jo ikke have været sjov

det med nobel var at de 'største' nobelpriser gives i naturvidenskab eller økonomi

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.