søndag den 7. juli 2013

Om lektier på tværs

På trods af mit hårde arbejde, er jeg kommet lidt bag ud med læsningen til mit vikingekursus så i går (og i dag) skulle der læses på højtryk. Vejret i går var skønt, så det ville have været dejligt at tage min bog med ud på terrassen og sidde der og læse, men desværre var alle mine tekster på computeren, og computerskærme og solskin er ikke nogen fantastisk kombi, så jeg måtte sidde indenfor hele den lande dag.

Allerede i den første tekst (om kvinder i vikingetiden) løb jeg ind i problemer, for som vist på billedet, så lå teksten på siden. Jeg kan sagtens læse på siden, jeg kan læse på hovedet hvis det skulle være, det tager bare lige lidt længere tid. Det var heldigvis kun 35 sider, men jeg mangler stadig mange tekster, og jeg kan stadig risikere at én eller flere af dem ligger på siden.

Værre blev det da jeg kom til 31 siders videnskabelig artikel på tysk, og jeg ved, fra min engelske oversættelse af en tysk bog, hvor svært tysk videnskabssprog kan være. Fik jeg læst den? Nej, og jeg prøvede ikke engang særlig hårdt. Jeg tror, at jeg fik læst noget lignende 2 linier.

Heldigvis er de fleste af teksterne på helt almindeligt engelsk, og det går da sådan rimeligt med at læse

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

du ved godt du kan dreje bildet i pdf for at læse det nemmer ?
ved at trykke på : vis,roter visning, og så med eller mod uret

Linda sagde ...

I have been told. Nå men jeg døde ikke af lidt kognitiv træning