fredag den 11. november 2011

Hvad nu, hvis jeg hader sport?

Ja ja, jeg ved godt, at det skulle være så godt det der motion. Jeg kender alle de videnskabelige resultater om hvordan det hjælper på vores fysiske og mentale sundhed, men alligevel kommer jeg ikke af sted. Det er der flere mere eller mindre dårlige grunde til.

Angst.
Der er grænser for hvor meget motion jeg kan dyrke inde i min lille lejlighed, så for at komme ordentligt i gang så må jeg udenfor, men det betyder at trodse angsten. Jeg kan godt komme ud hvis jeg skal et eller andet, hvis jeg skal ned og handle, eller hvis jeg skal mødes med en, men det der med at gå en tur er enormt svært. At komme ud af døren uden noget fast mål er i sig selv svært. Udenfor er der så mange ting jeg skal forholde mig til, og det orker jeg ikke altid. Udenfor er, ja, jeg ved det faktisk ikke rigtigt, men det er i hvert fald skræmmende.
Nogle enkelte gange begynder jeg på en tur, men så griber angsten mig. Hvad nu hvis jeg pludselig går i stå og ikke kan gå et skridt videre, hvad nu hvis angsten bliver værre, hvad nu hvis. Nogle gange, er det blevet så slemt, at jeg har skyndt mig tilbage og er kravlet ned under dynen indtil jeg ikke længere hyperventilerer.
Jeg har derfor besluttet at købe en kondicykel. Det er måske ikke den mest inspirerende form for motion, men det er i hvert fald indenfor i min egen lille lejlighed.

Aspergers.
Jeg er faktisk ikke helt sikker på, at dette skyldes min Aspergers, men jeg hader i hvert fald at mærke min egen krop. Jeg hader alle de små forandringer der sker med ens krop når man dyrker motion. Jeg hader forandring i kropstemperatur, jeg hader hjertet der begynder at slå hurtigere, jeg hader fornemmelsen af musklerne der trækker sig sammen, jeg hader at høre mit eget åndedræt og jeg hader at mærke tyngden af min egen krop. Efter at have dyrket motion føles kroppen levende og det synes jeg er en helt modbydelig fornemmelse. Man kan sikkert lære at elske det, men jeg er nok bare ikke motiveret.

Dovenskab.
Okay, indrømmet, jeg er nok også ret dovent anlagt, jeg vil langt hellere sidde og læse en god bog end jeg vil udenfor.

Ingen kommentarer: