mandag den 23. september 2013

Noget om dannelse

I går læste jeg et kapitel i min bog om den klassiske dannelse som prins Henrik har fået, og jeg tænkte, at jeg har spildt mit liv og jeg også vil være dannet. Vi skulle læse Homers "Illiaden" i gymnasiet, men jeg fik aldrig læst ret meget, det samme gjaldt Shakespeares "Hamlet". Så jeg læste en artikel om Kierkegaard på Wikipedia, tænkte på de ret intetsigende uddrag jeg har læst af "Frygt og bæven", og så droppede jeg projektet og gik i gang med at læse "Rocky" tegneserier.



Jeg er en bognørd, så selvfølgelig har jeg læst klassikere, men de er ikke nødvendigvis altid de mest spændende, faktisk er de tit ret uinteressante "Ulusses" af James Joyce var nok det kedeligste jeg nogensinde er kommet hele vejen igennem, og det er sikkert rent blær når ham fra scorebogen "The game" lister den som sin yndlingsroman.

Ikke dermed sagt at man skal lade være med at læse bøger, læs masser af bøger, læs tegneserier, læs artikler, læs alt hvad du kommer i nærheden af, læs sågar bag på den billige toiletrens fra Netto, læs, læs, læs, udvid din horisont
Hvis du går hjem med en mand, og han ikke har nogen bogreol, så lad være med at knalde ham. John Waters



 

1 kommentar:

Peter sagde ...

Ha ha! Ej en sej stribe! :)