onsdag den 30. januar 2013

Om at spare penge

Vej bruger rejsekort når jeg tager til Aarhus for at studere eller gå til psykolog, og det har jeg kunnet spare nogle håndøre på, men reglerne er blevet ændret, så nu gælder det som en lokalrejse, og pensionistrabatten frafalder, og så må jeg finde andre dyrere eller mere besværlige måder at betale på. Jeg kan heller ikke få pensionistrabat på klippekort og pendlerkort, og det eneste alternativ er, at jeg skal trække en billet i automaten hver gang jeg skal af sted, hvilket er pokkers besværligt når man kommer i sidste øjeblik før toget går, og det betyder, at jeg skal have styr nok på min økonomi til, at der også er råd til billetter i slutningen af måneden

Det eneste andet alternativ er, at jeg får et pendlerkort, og det er meget meget dyrere, og min socialrådgiver sagde, at jeg er for 'rig' til at søge om merydelse (§100), hvilket jeg dog prøver på alligevel, men det er så pokkers besværligt, og jeg har hverken meget tid eller mange kræfter til det. Men jeg burde ikke klage, for hvis det ikke var for mit forbrug af Pepsi Max, så var mit forbrug på et absolut minimum. Jeg har tidligere forsøgt at skære ned på mit forbrug, og det gik rigtig godt, men lige nu er hverken tid og sted til den slags numre, men der er dog visse ting man kan gøre for at spare penge.

Normalt drikker jeg Pepsi Max af 0.5L flasker, men det er voldsomt dyre, mellem 25 og 45 kr pr L, så nu prøver jeg at skifte til 1.5L flasker, som koster mellem 7 og 15 kr pr L, så der er mange penge at spare, men jeg gør det alligevel kun modvilligt, for det er en noget tam oplevelse, for kulsyren holder ikke nær så længe, så det fungere kun bare sådan nogenlunde, hvis jeg drikker det hele på en gang. Det kan jeg også sagtens gøre, nogle dage, men der vil også være dage hvor jeg ikke kan, såsom de fredage, hvor jeg skal tidligt på universitetet, men hvis jeg bare spare penge nogle dage, så sparer jeg da også lidt.

Så er der dage som er en mellemting, som f.eks eksempel i dag. Jeg har drukket det meste af flasken nu her (jeg drikker cola om morgenen i stedet for morgenkaffe, til gengæld drikker jeg sjældent senere end frokost), men om lidt tager jeg til træning, og når jeg kommer hjem, kan jeg godt lide at drikke lidt, men til den tid, vil det der er tilbage i flasken være kedeligt, så jeg skal beslutte mig til om jeg vil drikke det sidste nu hvor det er nogenlunde frisk, eller om jeg vil gemme det. Suk alle disse krævende valg.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg er selv førtidspensionist, og jeg synes det er helt fint at pensionister skal betale det samme som alle andre.
For som paragraf 100 siger, så er vi for rige til at lade vær ;)
systemet kan ikke tage hensyn til den enkelte, så pensionister generelt burde ikke følge sig ramte af at punge ud med lidt ekstra når man køber en billet. Det gør jeg i hvert fald ikke, selvom jeg da godt kan sidde og tænkte "øv!" for mig selv lige når det sker ;)

Sojourner sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Anonym sagde ...

Sojourner
du fanger ikke hvad jeg mente.
man har altså en udemærket økonomi på førtidspension i forhold til SU.
Så jeg synes bestemt at det er fair at pensionister skal betale ligeså meget som alle andre.
Og ikke for at hentyde at det ikke er vigtigt, men hun læser på universitetet "for sjovt". Som jeg har forstået er det ikke et uddannelsesforløb, men for at få tiden til at gå med en interesse, og ærligt talt synes jeg det hører til hobby afdelingen og bør derfor også blive trukket af egne lommepenge.
Ligesom hvis man vælger at gå til sport eller noget andet, det betaler man selv.
Psykolog transport er jeg lidt i tvivl om man kan få økonomisk støtte til, det går nok an på så meget, og det er også fair nok.
Man lider ikke på førtidspension.

Linda sagde ...

Min motivation er måske mest at have noget at lave, men det er fordi min forestillingsevne er for dårlig til at se så langt ud i fremtiden som mit studie varer, men det er altså en reel uddannelse jeg er ved at tage, med håb om at det engang vil lede til et job/skånejob.