onsdag den 23. januar 2013

Om et administrativt helvede

Man siger halvt i spøg halvt i alvor, at det moderne helvede er lutter administration og bureaukrati, i så fald kan de lære en del fra Aarhus Universitet.

I stedet for at tage ud og rejse, vil jeg bruge min sommerferie på at tage et fag på universitetet. Det skal ikke være et fag med den helt vilde studierelevans, om end det godt kan retfærdiggøres, men jeg tænker, at eftersom jeg læser på deltid, så kan jeg godt bruge de næste 10-15 år på teologi, og hvis jeg skal det, så får jeg brug for lidt afveksling for ikke at blive fuldkommen bims. Derfor har jeg valgt at melde mig til et fag om de gamle vikinger, hvor man skal ud og få beskidte negle i den danske muld. Jeg ved ikke før om lang tid om jeg kommer ind, men jeg håber. Hvis jeg skal lave en kobling til teologi, så vil jeg sige, at et hvert lands tro er unikt, og for tro bygger på mentalitet, og mentaliteten skabes af vores fælles historie. Da st Ansgar bragte kristendommen til Danmark var vi stadigvæk vikinger, så det ville faktisk være dumt at tro, at man kan forstå den danske tro uden en hvis forståelse for vikingerne. Hvilket ville være en fin begrundelse, men min begrundelse er bare, at jeg er en nørd, og jeg syntes det kunne være vildt fedt.

På grund af min fine begrundelse, kunne jeg nemt søge om merit og bruge det som et valgfag, men jeg har kun to valgfag til rådighed på min bachelor, og alle de andre fag jeg gerne vil tage, dem må jeg selv betale for, jeg tænker derfor at det ville være smart at bruge valgfagene på de dyre fag, da et fag nemt kan koste over 5000 kr, og så selv betale for dem der koster under 2000 kr.

I går sad jeg så og sloges med min ansøgning. Det hele skulle være så nemt og elektronisk. Elektronisk var det ganske vist, men nemt fandt jeg det ikke. Først kunne jeg slet ikke finde ansøgningsskemaet, det tog mig en halv time, men det lykkedes til sidst. Først skulle jeg tilmelde mig som interesseret i summer school, det gik nemt nok, de ville bare have navn, email og fødselsdag. Så skulle jeg godkende min tilmelding, hvorefter jeg så kunne gå i gang med at ansøge om fag. Til at starte med var det nemt nok, man udfyldte 1-5 felter, godkendte og kom videre til de næste 1-5 felter. Jeg kunne dog ikke blive færdig med min ansøgning, for så ville de pludselig have, at jeg skulle vedhæfte en kopi af min godkendelse om merit, men jeg skulle lige netop IKKE have merit fordi jeg selv vil betale. Jeg kan ikke fortsætte min ansøgning, så en af pædagogerne har på mine vegne skrevet til studievejledningen og bedt om hjælp.

Jeg har skumlet en del over dette problem, og brokket mig til mange mennesker, jeg er dog sikker på at universitetet ikke kan se hvor irriterende det hele er, for gemt et eller andet sted, langt fra øjets rækkevide, er der sikkert en eller anden knap, som jeg selvfølgelig bare skulle have trykket på, så de mener sikkert at det hele bare er min egen fejl *gag*.

Universitetspapirer var dog ikke det eneste jeg sad og rodede med. I dag skal jeg til en forundersøgelse på kæbekirurgisk afdeling og så skulle der udfyldes en masse papirer. De ville selvfølgelig have nogle praktiske oplysninger om praktiserende læge, medicin, allergier mm, men de ville også vide hvad jeg ønsker at ændre ved mit ansigt. Hvad??? Jeg vil gerne opereres fordi min overkæbe og underkæbe ikke passer sammen og det giver spændinger og spændingshovedpine. Vil jeg gøre ansigtet eller næsen smallere eller bredere? Vil jeg have hagen frem? Hvad med læberne? skal kæbebenet være mere markeret? Det er da for pokker ikke en plastickirurg jeg skal til, men der stod at de meget gerne ville have at jeg udfyldte papirerne, så jeg forsøgte efter bedste evne.

Til sidst var jeg så blæst oppe i hovedet, at jeg lagde det hele fra mig, og udskiftede bureaukrati med Tolkien, administratorer med orker og skalpeller med svær og økser.

Ingen kommentarer: