søndag den 5. august 2012

Om en lille lyserød julegris

PRODUCT PLACEMENT!!!
Denne lille gris tager i fitnesscentret for at undgå at blive til bacon og flæskesteg til julen der nærmer sig med hastige skridt. Er jeg ikke yndig i mit lyserøde løbesæt, det synes jeg i hvert fald selv (undertøjet er sågar også lyserødt). Jeg har et eller andet med lyserødt, måske fordi jeg ikke havde en lyserød fase da jeg var en lille pige, så kompenserer jeg nu hvor jeg er blevet en stor pige med et dankort, caching$$$ Der var udsalg i min yndlings løbebutik, og jeg gik faktisk og manglede nogle ting, så det var ikke KUN fordi jeg lod mig friste til at bruge lidt for mange penge på deres vare. Når jeg så alligevel skulle have de ting, så var der jo ingenting i vejen for, at jeg lige købte dem i lyserød.

Det er først nu da jeg er kommet hjem, at det går op for mig, at den lyserøde farve måske vil gå hen og tiltrække folks blikke, og det skræmmer mig en lille bitte smule, men det er måske også en lille bitte smule sejt, for det er ikke altid lige sjovt at være hende den usynlige. Men hvis jeg så skal gå hen og blive synlig, så stiller det nogle krav til mig. Hvis man er synlig, kan man ikke så godt tillade sig at løbe en halvhjertet tur hvor man bare japper der ud af og knap nok får sved på panden. Nej, når man er synlig, så skal man give den gas. Dette er selvfølgelig alt sammen noget der kun eksisterer inde i mit hoved og som kun har sporadisk hold i virkeligheden, men så længe det giver mig mod til at give mig fuldt ud, så gør det ikke noget at jeg lever mit liv på en lille hvid løgn.

Mit problem med at dyrke sport er, at jeg sveder. Okay, det er ligesom hele pointen med sport at man får sved på panden, og så kan man jo bare gå i bad, og det gør jeg da også, men mit hår kan altså ikke tåle at blive vasket fire gange om ugen, og ja man sveder også i hovedbunden, især når man har så tykt et hår som jeg har. Jolk foreslår, at jeg jo bare kan skylle det uden at bruge shampoo, og den tanke havde jeg da også selv fået, det virker bare ikke for mig. Hver gang jeg skyller hår uden shampoo, bliver det så fedtet, at det ligefrem kommer til at hænge i tove, hvilket ser ekstremt klamt ud. Så vil jeg egentlig hellere lade være med at vaske det, men det er også klamt. Jeg opdage den anden dag, at håret kommer til at lugte af sur gymnastiktaske, føj for pokker.

Så kom jeg til at tale med en af pædagogerne om tørshampo, altså en shampoo man sprayer i håret uden at vaske det hverken før eller efter. Egentlig finder jeg hele konceptet temmelig skummelt, men yderst praktisk. Jeg købte en dåse her forleden dag, og til min store irritation var der ingen brugsanvisning med, men en af pædagogerne kunne da fortælle hvad man gør.

Brugsanvisning til tørshampoo:
- Spray i tørt hår fra en afstand af ca 15 cm.
- Sørg for ikke kun at ramme der yderste lag hår.
- Lad sidde lidt, jeg ved ikke helt hvor længe.
- Frotér med et håndklæde.
- Børst håret grundigt, og rens hårbørsten for shampooen der lægger sig som et klæbrigt hvidt stads på børstens tænder.
- Accepter at dit hår virker groft, for i det mindste ser det ikke helt så fedtet ud længere.

Jeg tror nok, at jeg var kommet til at forvente mirakler, men man kan altså godt se på håret at det ikke er nyvasket, men det ser og lugter bedre, end hvis man ingenting gør. Nu er spørgsmålet bare hvor længe man kan trække den. Kan man benytte den metode efter én løbetur, eller kan man ligefrem strække den til to? Jo sjældnere man vasker hård, jo sundere hår, men hvor sundt er tørshampoo lige, for som sagt, så virker det en lille smule skummelt.

Egentlig skulle min løbetur have været i går, men der var ikke mødt en medarbejder ind til at låse op, så jeg måtte slukøret gå hjem igen, og så af sted i dag.

Ingen kommentarer: