mandag den 13. august 2012

Om et forsøg på at aktivere os

Jeg og en af de andre piger, C, rejste os hurtigt fra aftensmaden, ingen af os var særlig sultne og maden var bare rester, så ingen af os var specielt interesserede i at tage anden gang. Okay, måske var jeg egentlig lidt, men humøret var ikke så højt, og jeg var heller ikke alt for interesseret i at virke grådig ved at tage alt for meget mere end C, så jeg lod være. Jeg tænkte desuden, at jeg nok ville gå tidligt i seng, og så skulle jeg alligevel spise natmad. C og jeg fik slæbt os hele vejen hen til sofaen (10m) hvor vi mere eller mindre kollapsede og sad bare og stirrede ud i luften. En gang imellem var der en der sagde en ligegyldig, men vittig bemærkning (for det meste mig, og så talte vi sammen i 30 sekunder, hvorefter vi igen sumpede hen i vores egen lille verden af "jeg gider ikke længere denne her dag".

Jeg ved ikke hvorfor jeg var så træt. Jeg havde været nede og heppe på nogle af pædagogerne der skulle deltage i et løb. Det var da lidt hårdt, for der var mange mennesker, men jeg skulle jo ikke selv løbe, så det var noget værre pjat, at jeg sad der og var så træt. Hvert andet øjeblik så jeg på uret for at se, hvornår jeg lige syntes at jeg kunne tillade mig at gå i seng, og jeg tror måske, at C gjorde det samme.

Da de andre var færdige med at spise, foreslog en af pædagogerne os, at vi skulle se en film. Vi var ligeglade. Han sagde at vi bare skulle vælge en, men vi var jo ligeglade, så ideen om at træffe et bevidst valg var meningsløs, så vi blev bare siddende. En anden pædagog kom hen, hun virkede også interesseret i at få os til at vælge en film, men vi stirrede bare tomt på hende. Jeg jokede med, at de gerne ville have os til at vælge en film, for så kunne de få lov til at sidde og se film under undskyldning af, at de så den sammen med os. Hvis de derimod selv valgte at se en film, så var de bare dovne og gad ikke lave noget. Så grinede vi lidt i 10 sekunder og sumpede så igen hen.

En af drengene kom hen. Også han var interesseret i at se en film. Pædagogerne kunne sikkert godt have fået ham til at vælge en, men de var der ikke lige der, og den stakkels dreng blev fuldstændigt overvældet af C og min inaktivitet, så han kludrede i ordene og forsvandt stille ud i køkkenet.

Jeg valgte at jeg lige så godt kunne gå i seng, med fare for at vågne absurd tidligt, for jeg ville jo alligevel ikke få noget ud af resten af dagen. Jeg vågnede kl 4, hvilket vel var okay, alt taget i betragtning, så kan jeg i det mindste få ordnet nogle ting før jeg skal over og løbe.

Ingen kommentarer: