torsdag den 2. august 2012

På cola afvending

Jeg drikker alt for meget cola, det indrømmer jeg blankt, og det skal der nu gøres noget ved. Efter omstruktureringerne røg mit forbrug op på 4X500ml Pepsi max om dagen, og min tandlæge vil sikkert være enig med mig i, at det bare er lige lidt mere end det burde være. Man kan selvfølgelig argumentere for at det i det mindste er sukkerfrit, men det bliver jo ikke meget mindre usundt af den grund. Så nu er det nu, tiden er kommet, hvor jeg må til at trappe ned. Jeg overvejede om jeg skulle stoppe helt, men jeg kan slet ikke overskue et liv helt uden cola. Jeg ryger ikke, jeg drikker ikke alkohol, jeg spiser ikke slik, kage og fed mad og jeg dyrker regelmæssigt motion, så lidt syndigt vil jeg have lov til at beholde i mit liv, så jeg beholder colaen i mit liv, i hvert fald lidt endnu.

Men hvor meget eller lidt cola vil det så være rimeligt at holde mit forbrug på? Jeg tænker at det til en start vil være rimeligt med 2X500ml, man skal jo heller ikke overdrive, som man tit så idiotisk siger. Jeg synes bestemt godt, at man må overdrive, men det er jo også hvad en spiseforstyrrelse går ud på, så jeg har de sidste ti år af mit liv stræbt efter at overdrive, med en varieret grad af succes. Men man kan også overdrive uden at være spiseforstyrret.

Jeg begyndte i mandags, og det går acceptabelt, men det er ikke hver dag at jeg kan holde mig på 'kun' to flasker. Tirsdag skulle jeg for eksempel gøre rent, og så syntes jeg liiige at jeg fortjente en flaske til, om end jeg så holdt mig på tre, hvilket stadig er mindre, bare ikke helt nok mindre. Jeg kan da godt føle lidt abstinenser, men det er ikke helt så galt som jeg havde frygtet, men jeg klynker en lille smule og har lidt rigeligt ondt af mig selv, men det værste er nok, at jeg har en rigtig grim smag i munden hele tiden, og ligegyldigt hvor meget ikke-cola jeg drikker, så føler jeg ikke, at min tørst bliver slukket.

Nå en ny dag er begyndt, og jeg har allerede drukket mine tilladte to flasker (jeg drikker altid min cola om morgenen, jeg gider det ikke rigtigt senere på dagen). Dette bliver endnu en af mange dage hvor jeg skal kæmpe, men jeg tror, at jeg klarer den. Ønsk mig held og lykke.

Ingen kommentarer: