mandag den 29. oktober 2012

En tanketorsk af de større

Jeg sad og læste en interviewbog med pave Benedikt XVI, "Gud og verden", hvor han på et tidspunkt snakker om den historiske Jesus, dvs den Jesus som findes i de historiske kilde, hvilket vil sige ikke religiøse tekster. I dette afsnit nævner han en teolog ved navn Bultmann, hvilket får mig til at studse, det var da ham jeg havde til teologihistorie på Aarhus universitet. Og helt urealistisk lød det ikke, for på trods af at være en luthersk teolog, så talte min lærer tit om vores pave i meget høje vendinger. Jeg var enormt stolt og beæret over, at min lære blev nævnt i sådan en bog, og jeg var parat til at sende sms rundt til en lang række mennesker. Jeg begyndte også på beskeden, men besluttede mig for at jeg var alt for træt (læs doven) så jeg slettede hvad jeg havde skrevet og lænede mig tilbage i sofaen med en bog der krævede lidt mindre hjernekapacitet.

En gang i løbet af eftermiddagen begyndte jeg at tænke, om det nu også var Bultmann ham min lærer hed, og efter en hurtig googlesøgning blev det da også klart at jeg havde taget noget så grueligt fejl. Bultmann var en markant (luthersk) teolog for 60 år siden eller deromkring, og har spillet en markant rolle i nyere teologi. Måske var min lærer nok dygtig, men helt samme statur havde han nu nok ikke lige.

Jeg blev meget flov, og priste mig lykkelig for, at den sms aldrig var blevet til noget. Først ville jeg egentlig ikke skrive om det, det var simpelthen for pinligt, men på den anden side, så var det også lidt sjovt, og det skete vitterligt ikke andet i går som det på nogen måde kunne være interessant at skrive om. Jeg havde den mest dovne dag tænkeligt, og jeg gik under 2000 skridt, hvilket er så godt som ingenting. Okay, helt doven var den måske ikke, jeg fik da læst hebraisk forud, og jeg fik læst en bog, godt nok en lille bog, men en bog ikke desto mindre.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Spændende fag,du studerer :-)

Linda sagde ...

Mange tak, men det er efterhånden længe siden, nok syv år

Tina sagde ...

Hehe, ja, Bultmann er lidt af et andet format! ;-) det var ellers meget sødt!
Jeg starter et forløb op med NT eksegese og systematisk teologi op i dag, som studerende, på denne uddannelse: http://www.3k.diakonissen.dk/ Har du hørt om den?
Det bliver så godt!

Kh Tina

Linda sagde ...

Held og lykke, det skal nok blive godt.

Jeg kender en der læser der (hvis hun da ikke allerede er blevet færdig)