mandag den 1. oktober 2012

Om min gode ven Arriva

For første gang i 5 år, skulle jeg tage hjem fra min far, fordi jeg skulle op og i skole i dag. Det betød, at jeg var nødt til at tage toget på en søndag, hvilket jeg hader, især fordi min far sagde, at jeg nok skulle med togbus fra Horsens til Skanderborg, hvilket jeg dog, Gud være nådig, slap for.

I DSB toget havde jeg købt en plads i stillekupé, hvilket gik fint, bortset fra at jeg havde købt billet til hele turen, selvom jeg kun havde behøves at købe til Aarhus, fordi mit pendlerkort dækkede resten, det var næsten 100 kr ud af vinduet, hvilket var ærgerligt, men ikke noget der kan holde mig oppe om natten.

Jeg er lidt af en nysgerrig person, så jeg kunne ikke lade være med at se med over skulderen på min sidemand der sad med sin computer, og det var dybt fasinerende og enormt kedeligt. Hun brugte, bare i den tid jeg så på hende og who knows hvor lang tid før jeg stod på toget, på ezzence.dk på at finde den HELT rigtige foundation. Jeg er selv begyndt at bruge make-up, efter jeg er begyndt på universitetet, for som pensionist og med armene fulde af ar, så er jeg bange for at komme til at se for sølle ud, de andre kan på en helt anden måde tillade sig bare at have uglet hår og jogging bukser på. Make-up er for mig en næsten feagtig verden mit pink, glitter og pensler, og det er med ærefrygt og mistro, at jeg nærmer mig den, men 1 time + hvem ved hvor meget, det tager jeg hatten af for, på en du-er-ikke-rigtig-klog-agtig måde.

Arriva er min gode ven, jeg tilbringer 2.5 timer i hendes toge tre til fire gange om ugen, og var det ikke for hende, så ville jeg nok ikke få læst nogen bøger, men fordi jeg gør, så for jeg læst en helt masse, så for det vil jeg sige hende tak. Jeg er dog vant til at køre i hverdagen, hvor toget er domineret af pendlere, og hvor der, hvis ikke lige der skal en skoleklasse med, er dejlig roligt, men ikke i går, i går skulle der snakkes, og der skulle snakkes meget og højlydt, og der skulle spildes cola og tørres op.

Jeg er pt i gang med tre bøger + min hebraisk bog + et par bøger jeg gik i gang med for længe siden, men som jeg ikke kom videre med. Det lyder som en del, men det er det overhovedet ikke. Faktisk føler jeg tit, at hvis jeg kun er i gang med én, så får jeg slet ikke læst i den, for nogle gange har jeg måske lyst til filosofi, nogle gange vil jeg måske hellere have en klassiker, og nogle gange er jeg bare træt og vil have en børnebog. Det nytter ikke noget at sætte sig ned med den forkerte type bog for så kommer man ingen vegne, og så er det jo praktisk at have gang i flere. Helt hvor mange jeg kan jonglere med, ved jeg ikke. Ofte bliver jeg lidt stresset når jeg har gang i over fire, men det kan lige så godt skyldes, at én af dem skal være læst og anmeldt til en bestemt dato. Vigtigt er det dog at bøgerne ikke må ligne hinanden alt for meget, så man kan vel kun gøre det hvis ens bog interesser spænder vidt.

Jeg fik læst lidt i toget, men bestemt ikke så meget som jeg havde satset på. Jeg ville gerne have været færdig med min engelske bog (100 sider), men så blev jeg køresyg og måtte lægge bogen fra mig, eller også blev jeg almindeligt sløj, for det fortsatte om aftenen, hvor jeg slet ikke opdagede at ingen fattede min joke med at cos udregner den hos-liggende side, men at som fynbo det ville have været mere passende hvis sin udregnede den ved sin af. Ingen fattede den og jeg fniste. Den slags fejl gør jeg kun hvis jeg er træt, stresset eller syg, og muligvis var jeg alle tre ting.

Da jeg skulle ned og tisse, så jeg en lidt sød fyr fra min hjemby der sad og sov i et hjørne mens han krammede et colabæger fra McDonalds, det var et ømt syn, som jeg ville ønske jeg kunne have taget et billede af, men selvom jeg var træt, stresset og småsyg, så ved jeg godt, at man ikke tager billeder af fremmede mennesker der sidder og sover.

Ingen kommentarer: