torsdag den 2. februar 2012

Undskyld jeg er kristen

Hvorfor er det lige, at jeg hele tiden synes, at jeg bør undskylde for min tro? Når jeg fortæller folk at jeg er kristen, bliver det næsten altid fulgt op af, 'men jeg skal nok lade være med at missionere'.

Hvad jeg mener er, at jeg nok skal lade være med at slå dem i hovedet med Biblen og fortælle dem at de er frygtelige mennesker der alle som en ender i helvedet, men så frygtelige er mine venner altså heller ikke, men hvad vil det egentlig sige at missionere?

Mission betyder bare 'udsendt', eller i sin kristne form 'udsendt for at forkynde evangeliet', men hvad vil det sige at forkynde, skal man absolut stille sig op på en stol og læse højt fra Biblen med en dunderstemme? Er det ikke lige så legalt bare at gå i forvejen med et godt eksempel? Nu ved jeg ikke lige om jeg vil tælle som et godt eksempel, mit liv er fyldt med menneskelige fejl, og mindre ædelmodige følelser som bitterhed, misundelse og glæde ved andres fejl.

Da jeg startede denne blog, håbede jeg, at jeg virkelig kunne få udløb for min religiøse side, men også her trækker jeg følehornene til mig, og skriver i stort omfang om andre ting. Nogle gange tager jeg mod til mig og skriver om religiøse emner, eller mere eller mindre kunstigt vinkler et ikke religiøst emne til alligevel at have nogle troselementer, men når jeg gør det, så frygter jeg straks at miste læsere, for jeg nærer en dyb mistro til mine medmennesker og deres tålmodighed med hvad som helst der har med kristendommen at gøre.

Venstreorienterede og folk der er spirituelle (uden for en af de gængse religioner) de har i vores samfund folkets accept til at missionere, og de gør det i nogle tilfælde på den mest ucarmerende måde. Hvorfor er det så mindre legalt at missionere når man er kristen?

Jeg ved godt at min tro ikke altid har den mest ædle historie, jeg ved godt at inkvisitionen var en forfærdelig ting, men det er mange år siden, hvorfor skal det gå ud over mig i dag? Ville folk drømme om at diskriminere tyskerne på grund af 2. verdenskrig? Okay, nogle vil nok, men selv om det dog er under 100 år siden, så er det mindre legalt end at diskriminere kristne.

Måske er det jehovas vidner der har ødelagt vores ry. jo jeg fortæller da gerne historien om da jeg hele seks gange blev stoppet af vidner på min tur ned gennem strøget, men egentlig genere det mig ikke så meget, for de har altid behandlet mig pænt.

Dette er ikke et manifest, dette er ikke begyndelsen på 'fire and brimstone'. Undskyld, for selvom jeg er kristen, så skal jeg nok lade være med at missionere.

Ingen kommentarer: