torsdag den 14. marts 2013

Habemus Papam og homoseksualitet

Så har vi katolikker endelig fået os en ny pave, pave Frans/Fransis fra Argenlina. Han skulle øjensynligt have taget navnet efter Frans af Assisi, som er en middelalderhelgen der er kendt for sin store interesse for fattige og naturen.

På Wikipedia står der om pave Fransis, under "Positions on moral and political issues", om hans holdninger til fattigdom og homoseksualitet. Fattigdom står der om fordi det er hans hovedinteresse, men homoseksualitet står der om fordi det vil man gerne have. Man vil gerne have, at han siger et eller andet nyt og spændende, men det gør han ikke.

Jeg kan godt se, at homoseksualitet og "homoægteskaber" er et interessant emne i vores vestlige verden, men vi har selv sukket efter en pave fra et ikke europæisk land, og det har vi nu fået, men lur mig om ikke folk og medierne vil gå fuldstændigt i selvsving over at han har andre prioriteter end os.

Jeg vil ikke undervurdere hvad homoseksuelle må gennemgå af diskrimination, ydmygelser og undertrykkelse, men jeg vil heller ikke overvurdere det, for umiddelbart vil jeg, uden for alvor at have sat mig ind i sagen, vurdere at fattigdom på verdensplan er et langt større problem. Der er homoseksuelle der bliver slået ihjel, og det kan på ingen måde retfærdiggøres og det skal der gøres noget ved, men mennesker dør af sult hele tiden, så undskyld mig, at jeg faktisk har respekt for, at den nye pave er mere interesseret i dem end i homoægteskaber.

Homoægteskaber er ellers noget vi vi går meget op i i den vestlige verden, og jeg er faktisk ret nervøs for at skrive dette indlæg, for hvad nu hvis folk vil hade mig for mine holdninger. Jeg ved, at jeg burde interessere mig for emnet, det siger medierne og den generelle holdning, men det gør jeg ikke. Måske er det fordi jeg ikke kender nok homoseksuelle, eller fordi jeg ikke kender dem jeg kender godt nok, men jeg kender på den anden side heller ikke nogen virkelig fattige mennesker. Jeg kender folk der er ved at dø af sult, men det skyldes ikke fattigdom, men spiseforstyrrelser, alligevel er sultedøden lettere at forholde sig til end hvem der skal have lov til at gifte sig med hvem og på hvilken måde.

Men i hvert fald glæder jeg mig til at se hvad der kommer til at ske, og hvad den nye pave er for en :)

Ingen kommentarer: