mandag den 7. maj 2012

Om at ligge og læse dagen væk

Jeg har ingen sjove historier, ingen dybe betragtninger for weekenden, for jeg har nemlig ikke rigtigt lavet noget andet end at ligge på sofaen med en god bog, eller rettere to, for jeg blev færdig med den ene og gik i gang med den næste, så jeg har nok læst en 4-500 sider i løbet af weekenden alt efter om man tæller fredag med.

Enkelte individer vil måske mene, at det er spild af tid at sidde og læse skønlitteratur, men jeg har lært rigtig meget, både om mig selv og den verden jeg lever i.

Som autist kan det være svært at navigere i verden, faktisk kan det være meget svært, og hvis man vil lære hvordan man gør, så er det en glimrende ide at læse romaner, for der oplever personerne de ting man selv har så svært ved, og man kan derved se hvad man kan gøre i den situation, eller hvad man bestemt ikke skal gøre.

Her er nogle af de ting som jeg har lært over weekenden:

Khajjâm, Omar - Rumbâijât
Islam er langt mere end bare talebanere med store skæg, tørklæde debat og ballade i ghettoerne. Islam er en religion med en stor kærlighed til Gud, og der er mange andre måder at praktisere islam på andet end den de skinhellige gør. Det vil være politisk korrekt at sige, at jeg godt vidste det i forvejen, men for at være helt ærlig, så er det en ting jeg tit glemmer.

O'Connor, Flannery - Skæringspunkt og andre noveller
Jeg lærte meget om mig selv ved at læse den bog, for jeg kan måske nok have en tendens til at være en smule selvretfærdig. Bogen fortæller ikke hvordan man SKAL opføre sig, den beder bare en om i det mindste at have en lille smule selvindsigt i egne fejl, for det er ikke kun de andre der bærer rundt på irriterende små vaner og meninger, det er også en selv.

Eco, Umberto - Kirkegården i Prag
Den må jeg ikke skrive om endnu, ikke før udgivelsesdagen d. 18. maj, men lad os sige det sådan, at det er ikke kun Europæisk historie jeg lærer noget om, men også hvordan vi behandler andre befolkningsgrupper i dag.

Så hit med romanerne, for gennem tro og skønlitteratur kæmper jeg mig frem mod at blive et bedre menneske.

2 kommentarer:

Frossenfuldmaane sagde ...

Hvor ville jeg ønske, at jeg også havde tålmodigheden til, at læse en hel bog.
Jeg når altid kun at læse 5-10 sider, førend jeg mister tålmodigheden.

Thumbs up for din tålmodighed! ;)

Linda sagde ...

Det er også en dejlig måde at tilbringe sin dag på