tirsdag den 15. maj 2012

Undskyld jeg er hvid

I går anmeldte jeg en artikel om at de åbenbart er meget bedre til at opdrage deres børn i Japan end vi er her i vesten. Jeg synes Japan er et super fedt land, men jeg er snart træt af at skulle have at vide alle de forfærdelige ting som den hvide vestlige verden har på samvittigheden, individualisme, imperialisme, krig, forfølgelse, racisme og generelt bare dårlige mennesker.

Jeg ønsker på ingen måde at bagatellisere de ting 'vi' har gjort. Der er blevet begået ufattelige forbrydelser i religionens, racens og nationalismens navn, men er vi virkelig så meget dårligere mennesker end andre racer og nationer?

Mao gjorde sig uskyldig i ufattelige forbrydelser mod menneskeheden, den arabiske verden var endnu værre til slavehandel end vi var, sorte solgte sorte til slavehandlere og i Ny Guinea var der konstante kampe mellem stammerne til Europæerne kom og sagde stop.

Når vi hele tiden snakker om vestens forbrydelser så er det fordi vi selv skriver historiebøgerne, og vi interesserer os altså mest for vores egne navler, også selv når der er tale om grimme og modbydelige ting, men vi er mennesker og mennesker er selvcentrerede og fordi vi er opdraget til individualisme, så er vi det måske i særlig grad.

Når vi i den grad fokuserer på vestens forbrydelser, og vi indirekte siger, at vi burde have vidst bedre, siger vi så ikke samtidig, at vi holder hvide til en højere standart end andre? Og hvis vi holder os selv til en højere standart end andre, indikerer vi så ikke, at vi mener at vi i bund og grund er bedre og har større kapacitet end andre? Så i bund og grund er det vel lige så racistisk som alt muligt andet.

Vi er også mennesker, vi er også forbandede røvhuller, og det vil jeg gerne undskylde for, så "Undskyld jeg er hvid".

Ingen kommentarer: