lørdag den 3. marts 2012

Kernesund familie, nej tak!

Autisme er en sygdom der skal helbredes!
Autisme er mødrenes skyld!
Overskudsagtige mødre får ikke syge børn!
Det er hvad Ninka Bernadette Mauritson fra Kernesund Familie og hendes lydige får reelt siger.

I tirsdags skrev hun på sin Facebook page
For 7 år siden fik jeg at vide at min søn havde den alvorligste firm for autisme og en kronisomfejl. Og at han ville blive dårligere og mere olejekrævende for hvert år. Det gik lige omvendt. Med træning, sund mad og hårdt arbejde er han nu helt ude af diagnoserne. Ikke engang en adhd-add betegnelse kan det blive til. Og snart starter han på produceruddannelse og dj skole. Ligesom han har en mentor og som 12 årig er i gang med sin musikalske uddannelse. Tak. En diagnose er et øjebliksbillede. Spørgsmålet er hvad du bruger den til.

Jeg læste i sin Tid "Kernesund Familie" og tænkte at det var noget harmløst vrøvl, som folk hurtigt ville glemme igen, men åbenbart ikke, så jeg vil kigge på hvad det egentlig er hun siger her, for det er ikke kun stavningen der ikke giver mening.

For 7 år siden fik jeg at vide at min søn havde den alvorligste firm for autisme og en kronisomfejl. Og at han ville blive dårligere og mere olejekrævende for hvert år. En alvorlig form for autisme bliver opdaget i 3 årsalderen, og sikkert endnu tidligere hvis det er forbundet med en alvorlig kromosomfejl. Hvad det er for en kromosomfejl bliver der ikke nævnt, men autismen selv er ikke degenererende, og man vil selv med en forholdsvis mangelfuld støtte se en svag forbedring i udviklingen, med den rette støtte kan man som autist lære hele livet lige som alle andre mennesker, bare på lidt andre præmisser. Det er nogle år siden jeg læste bogen, og jeg gider så vidt muligt ikke bruge mere tid på dem og deres ideer når jeg er færdig med dette indlæg, så jeg låner den ikke igen, men det synes mig, at hendes fortællinger om drengens sygdom bliver værre som årene går, nå hun nede i kommentarene skriver
"den autusmediagnose må have været en fejl". ? Så det at han sad og nikkede, råbte, slog, spyttede og satte alt på lange rækker dagen lang, ingen empati havde, ingen øjenkontakt gav, må de have misfirstået på børnepsyk og børneklinikken efter 2 års underdøgelser?

Men det er længe siden, så jeg kan huske forkert. Desuden, hvis han var så 'syg'. og så ung som han må have været, hvordan kunne de så vide, at han ingen empati havde?

Det gik lige omvendt. Med træning, sund mad og hårdt arbejde er han nu helt ude af diagnoserne. Ikke engang en adhd-add betegnelse kan det blive til.
Jeg går rigtig meget ind for en sund livsstil, jeg synes Ninka har nogle spændende opskrifter, jeg beundre hvordan hun og børnene (manden skred eller blev lempet ud i mellemtiden) integrere motion i deres liv. Jeg er overbevidst om, at det har meget at skulle have sagt når det kommer til hvordan man har det både fysisk, psykisk og neurologisk, men at sige at det kan kurere autisme, det er altså for groft. Enten var det en fejldiagnose til at starte med, eller også har sønnen stadig nogle udfordringer i dag, for autisme er en medfødt neurologisk anderledeshed, og det KAN ikke helbredes.

Jeg kan godt se, at de symptomer hun beskriver er meget uhensigtsmæssigt, men at sige at autisme er noget der skal kureres, er at træde på alle os der lever med en autisme diagnose. Min asperger autisme har voldt mig mange problemer igennem tiden, men de skyldtes næsten alle sammen, at vi ikke anede at jeg havde det, så jeg skulle prøve at leve mit liv på 'normales' præmisser. I dag er jeg begyndt egentlig at holde af min aparte side. Jeg vil gerne helbredes for mine depressioner, min angst, min spiseforstyrrelse, og hvad jeg ellers lider af, men jeg LIDER ikke af autisme, og jeg vil IKKE helbredes, og det samme siger en ung pige i en kommentar
Selv om at I ANDRE tit prøver at få os til at tro at vi er syge. Får os til at lyde som idioter. Får os til at lyde direkte retaderede og ondskabsfulde. Det er Jer som er det. :(


Ninka siger selv, at det krævede hårdt arbejde, så mon ikke hendes øgede fokus på sønnens behov også havde noget at skulle have sagt?

Og snart starter han på produceruddannelse og dj skole. Ligesom han har en mentor og som 12 årig er i gang med sin musikalske uddannelse.

Øh, hvad betyder det? Er han reelt et vidunderbarn eller skal han bare starte i musikskole eller ungdomsskole, man bliver heller ikke meget klogere af deres hjemmeside. Jeg kender andre mødre der siger lignende om deres børn, og det har ikke altid lige meget bund i virkeligheden. Jeg siger ikke at drengen er idiot, han kan meget vel være dygtig, jeg tænker mest af alt på Ninkas retorik. Faktisk, hvis han virkelig er (asperger)autist, så kan musiken være en stor lettelse for ham. Jeg så engang et foredrag om autisme og musik, og det viser sig at mange af os, mig selv ikke inkluderet, har en større åbenhed og evne inden for det musikalske, så held og lykke til ham.

Tak. En diagnose er et øjebliksbillede. Spørgsmålet er hvad du bruger den til.
Det er så sandt som det er sagt, men det betyder ikke at man kan helbrede autisme. Man kan have gode dage og man kan have dårlige dage. Nogle dage er et mareridt at komme igennem fordi selv de mindste forandringer river tæppet væk under fødderne på en, andre dage kan man få grineflip over at der KUN holder hvide biler på parkeringspladsen. Man/jeg kan godt stile efter at få så mange gode dage som muligt, og nogle af de ting man kan gøre er at have fokus på mad og kost, men det helbreder ikke autisme, hvis man mangler en finger vokser den heller ikke ud igen ligegyldigt hvor mange økologiske raw daddelbarer man spiser eller hvor mange km man løber, vi er jo trods alt ikke salamandere.

Hvis du læser dette og har et autistisk barn, så slå ikke dig selv i hovedet, det er ikke din skyld bare fordi h*n har fået lov til at få pasta med ketchup. Man ved endnu ikke hvad autisme skyldes, men der er intet der tyder på, at det skyldes kosten.

2 kommentarer:

Sommerfuglepigen sagde ...

Man kan ikke kurrere Autisme. Kun hjælpe sig selv til at få et bedre liv. Min mening...

Man kan bruge en masse redskaber - struktur fylder meget i min hverdag.

Sojourner sagde ...

Hej
Fed kommentar du har skrevet til Ninka Bernadette Mauritson fra Kernesund Familie !!!

Jeg kan godt lide din måde at kommentere det på; dine kommentarer i sig selv; og jeg synes du begrunder det hele meget sagligt. Jeg kender også lidt til de ting, du bruger som baggrund for dine kommentarer...

- og så din kommentar til stavningen... Fedt.

Jeg overvejer, om drengen er så genial, at han ligger på grænsen mellem genial og gal.

Og som du skriver, den store opmærksomhed han har fået fra moderen. Den har nok ikke ligefrem skadet barnet.
Og så tænker jeg endvidere, at opmærksomheden fra moderens side har hjulpet ham til at kunne HÅNDTERE elementerne i hans diagnose.
Et barn med en masse positivt overskud pga opmærksomheden fra moderens side...
Hvem vil ikke gerne have positiv opmærksomhed?? og vil man ikke det, kan det måske skyldes man aldrig fik den positive opmærksomhed man havde brug for, og nu i virkeligheden VIRKELIG har brug for den...

Sojourner