onsdag den 28. marts 2012

Om det kedelige ved at løbe på løbebånd

Jeg blev jo for en 5-6 uger siden sat i gang med at løbetræne. Det burde være en god undskyldning for at komme lidt ud i den friske luft, men det forholder sig sådan, at hvis jeg endelig skal løbe, så vil jeg faktisk helst løbe på løbebånd.

Når man løber på løbebånd kan man meget præcis vide hvor langt man løber, eller rettere man kan kontrollere hvor langt man løber og er ikke underlagt hvordan det lige passer med vejene, og man bestemmer selv hvornår og hvor længe man vil løbe op ad bakke.

Når man løber på løbebånd er man ikke underlagt trafikregulering og andre menneskers færden på vejene. Man behøves ikke at forholde sig til biller, cykler, barnevogne og knallerter, man behøves ikke en gang at kende forskel på højre og venstre og på anden vis have styr på retningssansen, man stiller sig bare op, trykker på nogle knapper, og så løber man.

Når det så er sagt, så må jeg indrømme, at det er forfærdelig kedeligt at løbe på løbebånd. Der sker absolut intet i en halv time i streg, det er ikke en gang interessant at iagttage de andre motionister, for de kører også den samme monotome stil.

Til at starte med gjorde det ikke så meget, for jeg var jo næsten færdig før jeg var begyndt, men jo længere jeg løber, jo længere tid tager det også.
Km 1: opvarmning, "føj hvor jeg dog hader at løbe".
Km 2: "hm, man kunne evt vende sig til det her".
Km 3: "Det begynder at blive en kende monotomt".
Km 4: "For hunden hvor er det er kedeligt, kan jeg ikke snart tillade mig at sige stop?".
Og jeg har ingen forhåbninger om at km 5 og 6 bliver spor mere underholdende, faktisk har jeg en formodning om, at det bliver endnu kedeligere.

Nede i mit fitness-center er der tre store fladskærme ved kondi maskinerne der altid er sat til TV 2 sport, men programmerne starter først kl 9. Jeg står som regel tidligt op, så kl 9 er egentlig lidt sent at løbe, synes jeg, men hvis det er der der er bare den mindste forhåbning om at bryde kedsomheden, so be it.

I mandags kommer jeg så og stiller mig op på løbebåndet og til min store ærgrelse er det golf der bliver vist. Jeg har som regel ikke noget forhold til golf, hverken positivt eller negativt, men jeg må erkende, at det er helt utroligt uinspirerende at kigge på. Det eneste der var bare en lille smule fascinerende var kameraret evne til at følge bolden selvom den er lille bitte og stort set går i et med en let overskyet himmel.

Det lykkedes mig dog at komme igennem min 4 km løb + 1 km gang, men bag efter var jeg fuldstændigt kvæstet og klar til at sværge, at det gjorde jeg aldrig nogensinde igen, alligevel sidder jeg her i en lettere svedlugtende bluse og med sko og shorts pakket ned i tasken, klar til at jeg har klaret de to næste timer hvor jeg ikke rigtigt har noget at give mig til.

Ingen kommentarer: