fredag den 9. marts 2012

Kvindernes internationale kampdag

Jeg fejrede kvindernes internationale kampdag med at pille kartofler, snitte grøntsager og med at gøre rent i fælleskøkkenet. Dette var ikke et politisk statement i kampen mod den dramatisering der findes blandt visse feminister, det var bare noget der skulle gøres da jeg får gæster i dag.

Står det virkeligt så galt til for os kvinder? Kvinderne stormer frem på alle trinene af uddannelses institutionerne, de stormer frem på Christiansborg, og det er dem der får børnene i forbindelse med en skilsmisse.

Lige nu er der en frygtelig ballade fordi det viser sig (ikke synderligt overraskende) at kvindelige politikere (og sikkert også andre højt placerede kvinder) bliver holdt til en højere standart end deres mandlige kolleger. I stedet for at gå i gang med at holde mændene i ørerne og sige at nu skal de saft suse mig lære at opføre sig ordentligt, så går vi i gang med at klynke over, at vi ikke også kan få lov til at opføre os tvivlsomt. Lad vær med at klynk, ha styr på familiens økonomi og sæt fokus på mændenes opførsel, også selvom det for en stund betyder, at du selv må undvære rampelyset.

Børn er kvinders statussymbol, så selvfølgelig skal kvindelige politikere også være perfekte mødre, for de skal appellere til både karrierekvinder og speltmødre, og hvis det betyder at misse et vigtigt møde i finansministeriet for at tage til datterens forældremøde, so be it (jeg refererer ikke til nogen reel sag). Jeg forstår ikke en gang at vi, kvinderne, undrer os over det, for det er jo det vi vil høre om. Der er en grund til at politikere som Helle Thorning-Schmidt bliver stillet en uendelig række at uendeligt kedelige spørgsmål om tøj og tasker, og det er jo fordi det sælger blade. Det er svært at forestille sig Euroman skrive en artikel om Lars Løkkes garderobe, og det er fordi mændene er for kloge til at interesserer sig for den slags. Hvor mange forældremøder har Lars Løkke misset? Who cares

Det er ikke samfundet der har et problem med kvinder, det er kvinder der har et problem med kvinder. Før vi går i gang med at bekrige Lego fordi de introducerer en lyserød legoklods, bør vi satte os ned og tænke os grundigt om, for hvad er det vi egentlig vil.

Blandt kvinderne i den blå lejer er der min yndlings blogger og karrierekvinde Anne Sophia Hermansen fra Berlinske, og selvom hun foragter det kvindebillede som Helle Thorning-Schmidt falder under, og selvom hun klart melder ud, at hun da har misset adskillige forældremøder, så falder hun selv under for samme billede. Hendes måde at være mor på er anderledes, men hendes blog og det billede hun lever højt på at vise frem for verden er hendes rolle som veluddannet kvinde og mor. Jeg kan godt lide hendes blog, jeg kan godt lide hhttp://www.blogger.com/img/blank.gifendes spydige tunge, men hun minder mere om Helle Thorning-Schmidt end om sine mandlige kolleger på Berlinske.

Der er et look der går igen blandt karriere kvinderne lige nu,Anne Sophia Hermansen, Mette Frederiksen og Karen Hækkerup og mange mange andre har det. Slank, brunligt hår i skulderlængde, høje kindben og en diskret men sikkert meget omhyggeligt lagt make-up, for ikke at forglemme en buksedragt der minder meget om mændenes jakkesæt, men som gør noget godt for figuren, det er åbenbart sådan en ung, veluddannet kvinde ser ud når hun skal vise at hun er Quinde, men også tilpas nok maskulin til at blive taget seriøst. På billederne her lidt længere nede på siden ligner de ikke SÅ meget hinanden, men når man ser dem på TV er det næsten uhyggeligt, blandt andet var der en debat om førtidspension på DR2 for nogle uger siden, og jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller græde.

Jeg ved ikke rigtigt hvad pointen med dette blogindlæg er, jeg ved ikke om der er nogen morale, jeg er bare træt af, at kvindelige politikere er KVINDELIGE politikere, og ikke bare politikere ligesom deres mandlige kolleger. Jeg ved ikke om kvinder generelt bliver holdt til en højere standart, men i et samfund hvor det hele går af hækgenfelt til, ser jeg det ikke problematisk at man holder folk, kvinde eller ej, til en højere standart.


Ingen kommentarer: